Ultimele Știri

Tragedia din clubul Colectiv: Bilanțul victimelor a ajuns la 31 de morți

victima colectiv

Este zi de doliu naţional, a treia, în urma tragediei din clubul Colectiv. Totul a pornit de la o scânteie, într-un club din Bucureşti, vineri seara. În câteva secunde, destinul a sute de oameni a luat o turnură nefastă. 30 de oameni au murit şi peste 130 sunt spitalizaţi. Dintre ei, aproape 90 în stare critică. Astăzi au fost aduși cu mandat și acționarii clubului Colectiv. Ei au fost puși sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Actualizare 17:04 O a 31-a victimă a murit la Spitalul de Arși. Este vorba de un rănit grav care nu fusese încă identificat. Avea răni de gradul carbonizării pe brațe.

Actualizare 14:50. Cei trei proprietari au clubului Colectiv sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Pentru ucidere din culpă pedeapsa este de 10 ani și 6 luni de închisoare. Însă, ei riscă și alte acuzații, precum fals în acte.

Atunci când au deschis localul, patronii clubului Colectiv au cerut Primăriei sectorului 4 un aviz de funcţionare pentru un bar cu 80 de locuri pe scaune. L-au primit în baza unei simple declaraţii pe propria răspundere, fără ca vreun inspector al primăriei să calce în local. Se poate ca administratorii să fi mizat pe faptul că în cazul unei capacităţi de până la 100 de persoane, legea nu cere prea multe acte. Peste acest număr, autorizaţiile ar fi fost mult mai greu de obţinut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*