Ultimele Știri

Tragedia de la clubul Colectiv în presa internațională: ‘Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat’

colectiv

Imaginile cu miile de oameni care au venit în faţa clubului Colectiv ca să aducă un ultim omagiu victimelor tragediei au făcut înconjurul presei internaţionale. De asemenea, jurnaliştii preiau mesajele oficialilor de la Bucureşti, care transmit că bilanţul ar putea creşte dramatic În următoarele zile. Redăm mai jos doar câteva reacții.

The Guardian spune că cel puţin 10.000 de oameni au mers în marş din Piaţa Universităţii până la locul tragediei, unde s-a format o mare de flori şi lumânări aprinse.

ABC News, din Statele Unite, scrie că „românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat” duminică, în timp ce i-au jelit pe cei care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Bucureştiului. Ziariştii povestesc că emoţiile şi durerea şi-au pus amprenta asupra forţelor de ordine, cât şi asupra presei aflate la faţa locului.

Publika, un post de televiziune din Republica Moldova, notează că manifestanţii au venit cu afişe cu mesaje prin care îndeamnă să nu mai lase să se întâmple asemenea dezastre, dar şi mesaje de încurajare pentru familiile greu încercate.

Televiziunea franceză TV5 transmite că oamenii dau vina pe corupţie, indiferenţă şi incompetenţă şi că această tragedie reprezintă un semnal că lucrurile trebuie să se schimbe în societatea românească. Jurnaliştii reamintesc că ancheta a dezvăluit deja numeroase nereguli.

Ziarul Kurier din Austria preia mesajul autorităţilor de la Bucureşti, care spun că bilanţul incendiului, aflat în prezent la 30 de morţi, ar putea să crească semnificativ, având în vedere că în jur de 140 de persoane sunt în continuare spitalizate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*