Ultimele Știri

Trafic de carne vie: între 600 și 1000 de Euro se vinde o minoră sclavă sexuală

sclavie sexuala

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Direcţiei de Investigaţii Criminale  au efectuat, la  data de  23 iulie 2015, un număr de 20 percheziţii domiciliare pe raza  municipiului Bucureşti şi a judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea a două   grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, furt calificat, tâlhărie, șantaj și camătă.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu prima jumătate a anului 2015  au fost constituite două grupuri infracționale organizate  în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și șantaj, pe de o parte, respectiv șantaj și camătă de cealalaltă parte.

Astfel, prima grupare infracțională constituită din cinci membri, persoane cunoscute ca fiind deosebit de violente, a avut ca scop racolarea de persoane de sex feminin, în special minore, în vederea exploatării sexuale a acestora (plasarea minorelor la diverși clienți în vederea întreținerii de acte sexuale, vinderea minorelor cu sume cuprinse între 600 și 1000 euro). Pe de altă parte, această grupare infracțională coagulată la începutul anului 2015 era direcționată, în funcție de împrejurări, în comiterea oricăror altor infracțiuni (șantaj, camătă, furt calificat), care le putea furniza un posibil câștig material sau un eventual respect în mediul infracțional.

Cea de-a doua grupare infracțională s-a creat de-a lungul timpului în jurul liderului acestui grup, o persoana cunoscută și respectată în lumea interlopă din București și județul Călărași. Un liant puternic, care a dat funcţionalitate şi a permis dezvoltarea grupului, l-a constituit relaţiile de rudenie  în condiţiile în care majoritatea membrilor grupării sunt rude directe sau prin alianță.

Principala preocupare a acestei grupări a fost acordarea împrumuturilor bănești cu camătă, dar s-a constatat că o parte dintre membrii acestei grupări au obținut sume mari de bani și din desfășurarea unor activități economice care în prezent fac obiectul mai multor cercetări în dosare penale.

Din cercetările efectuate în cauză s-a constatat că principala activitate desfășurată de către membrii grupului  era  acordarea de împrumuturi bănești cu camătă persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de diverse persoane apropiate grupului.

În cazul în care datornicii nu mai aveau posibilitatea să restituie sumele împrumutate precum și dobânda aferentă, care în toate cazurile depășea  valoarea sumei împrumutate, membrii grupării exercitau presiuni și amenințări la adresa acestora și a familiilor lor, în cele din urmă ajungându-se la acte de violență fizică (urmărire și blocare în trafic, pătrunderea în locuințele părților vătămate prin forțarea ușii de acces, agresiuni repetate prin lovire cu pumnii, picioarele și corpuri contondente).

La sediul DIICOT- Structura Centrală  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 20 de persoane.


Paul Stan

Autor: Paul Stan

 

 


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*