Ultimele Știri

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie și este una dintre cele mai așteptate sărbători din perioada Crăciunului. Sfântul Nicolae fiind supranumit și ”Făcătorul de minuni”, patron al Greciei, este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății.

În legendele românești, Sfântul Nicolae este cel care care păzește soarele, stăpânește apele, patron al corăbierilor, apărătorul soldaților, ajuta orfanii și văduvele dar și pe fetele sărace care voioau să se mărite.

În colindele românești se vorbește despre florile dalbe, flori de măr. Asta pentru că bătrânii cunoșteau și ei că joarda Sfântului Nicolae trebuie să fie una de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori pana la Nașterea Domnului, înseamnă că Sfântul a mijlocit pentru iertarea celui care a greșit.

Însă de departe cel mai frumos obicei este acela așteptat de toți copii. Ei trebuie să își curețe bocancii, iar în noaptea dintre 5 și 6 decembrie, Moș Nicolae va veni cu cadouri pentru copii cuminți și cu nuielușe pentru cei care au făcut năzdrăvănii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*