Ultimele Știri

Tot mai mulți copii intoxicați cu o băutură banală

Băuturile energizante fac tot mai des victime printre copii. Numai în ultimii trei ani, în Statele Unite, peste 2.000 de copii cu vârsta sub 6 ani au fost internați în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu cafeină.

Specialiștii susțin că o singură doză dintr-o asemenea băutură e suficientă pentru a cauza intoxicație în cazul celor mici. Astfel, un copil care bea un energizant poate suferi perturbări grave ale activității inimii sau chiar convulsii.

Cele mai multe dintre băuturile energizante conțin îndeajuns de multă cafeină pentru a avea efecte nocive asupra unui copil, spune prof. Steven Lipshultz, pediatru-sef la Children’s Hospital of Michigan din Detroit. Un copil cu vârsta de 12 ani poate suferi o intoxicație cu cafeină în cazul în care consumă peste 2,5 mg de cafeină pentru fiecare kilogram de greutate corporală, ceea ce înseamnă că și o singură doză de energizant poate fi periculoasă. Unele astfel de băuturi conțin 160 mg de cafeină într-o singură doză.

Potrivit profesorului Lipshultz, aceste băuturi nu ar trebui vândute copiilor cu vârsta sub 18 ani, ba chiar comercializarea lor ar trebui reglementată la fel ca și cea a tutunului sau a alcoolului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*