Ultimele Știri

Torţionarul Ion Ficior a fost trimis în judecată

Torţionarul Ion Ficior a fost trimis în judecată luni, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. El este acuzat de crimele din perioada în care a fost şef al coloniei de muncă de la Periprava, închisoare cunoscută ca lagărul dintre ape. 

Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ion Ficior, pentru genocid, întrucât în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, fiind înregistrate 103 decese, potrivit Parchetului ICCJ.

periprava

„Din probele administrate în cauză până la acest moment a reieşit faptul că regimul de detenţie aplicat de către Ficior Ioan, în perioada în care a deţinut funcţii de conducere în cadrul Coloniei Periprava, a fost unul menit să ducă la lichidarea fizică a deţinuţilor politici prin metode directe şi indirecte precum: condiţii de detenţie mizerabile şi inumane, rele tratamente; lipsa hranei adecvate; frigul extrem din barăci şi aglomerare excesivă; lipsa apei potabile care era înlocuită cu apă murdară scoasă direct din Dunăre; lipsa medicamentelor şi a asistenţei medicale sau refuzul de a acorda asistenţă medicală adecvată; aplicarea de pedepse aspre pentru abateri minore de la regulament”, reiese din comunicatul procurorilor.

PERIPRAVA1

Deşi astăzi am ajuns să ne luptăm cu „stafiile” fostului regim comunist, parcă totul are o regie ieftină, precum o prăjitură pentru mass-media.  Au trecut aproape 25 de ani de la căderea regimului comunist şi nimeni nu s-a sesizat în privinţa acestor şefi de penitenciare care au comis crime împotriva umanităţii.

Aceşti oameni au şanse foarte mari să nu plătească niciodată în faţa legii, datorită vârstei înaintate şi din cauza tergiversărilor care au loc în timpul actului de justiţie. Până în ziua de azi niciun fost torţionar nu a fost condamnat la închisoare pentru faptele comise.

priprv

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*