Ultimele Știri

Topul ţărilor cu cele mai bune sisteme educaționale

Educaţie Singapore

Ţările asiatice sunt lideri incontestabili în clasamentul mondial al performanţelor în sistemele educaţionale, realizat de Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Din cele 76 state analizate, România se află abia pe locul 44, după Bulgaria.

Nu ţările occidentale dispun de cele mai bune şcoli şi rezultate în învăţământ, ci ţările asiatice, care au implementat cele mai bune sisteme educaționale.

Singapore, ţara care înregistra în 1960 cel mai ridicat nivel de analfabetism, de câţiva ani se află în fruntea clasamentului mondial pe educaţie, datorită unei selecţii atente a profesorilor şi a numeroaselor investiţii publice făcute. Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia şi Taiwan continuă în ierarhia mondială a rezultatelor din sistemul de învăţământ.

Finlanda este prima ţară europeană care înregistrează rezultate notabile din sistemul educaţional, situându-se pe locul 6. Estonia, Elveţia, Olanda şi Canada completează topul celor 10 state cu cele mai performante sisteme educaţionale.

România se află abia pe locul 44, după Bulgaria, în studiul care arată legătura dintre educație și creșterea economică.

Marea Britanie se află pe locul 20, iar SUA – pe 28.

Progresul cel mai scăzut din domeniul educaţional este în ţările din Africa, unde Ghana este suferă cel mai mult, deşi are un cel mai mare potenţial economic din toate cele 67 state analizate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*