Ultimele Știri

Topul țărilor cu cel mai înalt nivel al calităţii vieţii

Berna, Elveția

Elveția oferă cele mai bune condiţii de viaţă din lume, conform unui clasament realizat de compania de consultanţă în migrare Movehub.

Țările europene domină clasamentul țărilor cu cel mai înalt nivel al calității vieții. Elveția și Danemarca sunt primele două clasate, pe care le despart doar 30 de puncte, pentru că puterea de cumpărare este mai mică la danezi, în timp ce pentru a cumpăra o proprietate în Elveție este de aproape două ori mai accesibil.

Pe locul 3 se situează Germania, cu 244 de puncte, fiind urmată de țările nordice Finlanda și Suedia, unde există un nivel semnificativ mai mare de siguranță și prețul unei proprietăți este mai mic în raport cu veniturile.

Rezultate surprinzătoare au înregistrat Arabia Saudită, fiind pe locul 6 și Oman – pe locul 7 în lume prinvind calitatea vieții, cu mult peste SUA, Canada, Australia și Emiratele Arabe Unite. Chiar dacă salariile nu sunt neapărat mari în cele două țări din Orientul Mijlociu, indicele prețurilor de consum în aceste țări este semnificativ mai mic, iar pentru a cumpăra un apartament la preț mediu cu un salariu mediu pe economie este de 3 ori mai ușor decât în Australia, următoarea clasată.

Americanii și canadienii se află pe locul 10, respectiv 12, fiindcă sunt nevoiți să plătească mai mult pentru aceleași bunuri și servicii decât în unele țări europene.

România se află la mijlocul clasamentului realizat de experții în migrație, la egalitate cu Bulgaria, Turcia, Argentina, Chile sau Libia.

Indicele calității vieții este alcătuit dintr-o serie de factori, inclusiv cel de siguranță, sănătate, prețurile de consum, puterea de cumpărare, trafic, poluare și prețul unui imobil în raport cu veniturile unui cetățean.

Courtesy of MoveHub: Quality of Life Around the World

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*