Ultimele Știri

Topul orașelor cu cel mai înalt nivel al calității vieții

vienna_austria

Europa continuă sa domine clasamentul oraşelor lumii cu cel mai ridicat nivel al calităţii vieţii. Cel puţin asta arată un studiu al companiei de consultanţă Mercer.

Lider absolut al topului este Viena, care păstrează acest titlu pentru al şaselea an consecutiv. Pe locul al doilea, în topul oraşelor cu cel mai înalt nivel al vieţii, se află Zürich, urmat de Auckland, München şi Vancouver.

Bucureștiul este situat pe locul 110, iar Sofia este pe locul 115.

Dintre țările din Europa Centrală și de Est cel mai bine clasat oraș este Praga (locul 68). Budapesta și Ljubljana se poziționează la egalitate pe locul al 75-lea.

Vancouver (locul 5) este metropola cu cel mai înalt nivel al calității vieții din zona Americii de Nord, Singapore (locul 26) este cel mai bine clasat oraș asiatic, iar Dubai (locul 74) cel mai bine clasat oraș din zona Orientului Mijlociu și Africii. Montevideo ocupa prima poziție între metropolele Americii de Sud.

Pe ultimul loc se află oraşul Bagdad. Devastată de război, capitala Irakului s-a transformat într-o ruină.

La baza clasamentului au fost 39 de criterii. Printre acestea sunt climatul politic, social şi economic, factorii de protecţie a mediului înconjurător, sistemul de sănătate şi de învăţământ, transportul public şi ofertele de petrecere a timpului liber.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*