Ultimele Știri

Topul celor mai puternice armate din lume

salutul armatei americane

România se află la mijlocul clasamentului celor mai puternice armate din lume, în timp ce primele poziţii sunt ocupate de Statele Unite, Rusia şi China.

România a coborât cinci locuri în clasamentul din acest an al celor mai puternice armate din lume, realizat de Global Firepower, una dintre cele mai prestigioase organizaţii de analiză militară din lume. Conform datelor oferite pe site-ul organizației, țara noastră ajunge pe locul 56, după Uzbekistan și Belgia, având peste 75 de mii de soldaţi care pot fi trimişi la luptă și peste 3.000 de vehicule militare terestre.

Statele Unite ale Americii păstrează supremaţia armată la nivel mondial şi în 2015, după ce au investit în bugetul apărării peste 577 de miliarde de dolari. America numără 1,4 milioane de soldaţi activi, dublaţi de peste un milion de rezervişti care pot fi mobilizaţi în caz de urgenţă. În ceea ce priveşte puterea efectivă de luptă, Statele Unite deţin peste 8.300 de tancuri. Forţele aeriene au mai bine de 13.600 de aparate de zbor, iar flota militară numără 473 de nave, dintre care 10 portavioane.

Locul secund îi aparține Rusiei, cu un buget de peste 60 de miliarde de dolari. Armata rusă numără peste 760 de mii de soldaţi activi, iar în rezervă sunt alte 2,5 milioane. Rușii dețin 15.500 de tancuri, aproape 28 de mii de vehicule blindate, peste 3 mii de aparate de luptă, un portavion şi cele 63 de submarine completează puterea armată a Rusiei.

Pe locul 3 mondial se află China. Această ţară a crescut bugetul militar în ultimii doi ani cu peste 12% şi a ajuns la peste 632 de miliarde de dolari. Statul chinez conduce detaşat la numărul de militari care pot fi angrenaţi în luptă, cu peste 2 milioane 280 de mii. De asemenea, forţele armate chineze deţin 9.150 de tancuri şi 2.788 de aparate de zbor de luptă.

Celelalte țări din Top 10 sunt India, Marea Britanie, Franța, Coreea de Sud, Germania, Japonia și Turcia.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Topul celor mai puternice armate din lume

  1. Romania detine in prezent peste 15000 de 8000 de furci si o infinitate de bolovani anti aeriene ce pot lovi pe o raza de 5 7 m.

  2. avem noroc cu BASAUL CHIOR ! CINE SCAPA DE PIRTUL LUI DE NENOROCIT ORDINAR ,SE SCUFUNDASEU DUPA O PARTIDA DE BETIE TINUTA PE NAVELE DIN FLOTA !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*