Ultimele Știri

Top Forbes cele mai puternice femei din lume

Revista Forbes a făcut public topul celor mai puternice 100 de femei din lume. Pentru al cincelea an consecutiv cancelarul german, Angela Merkel, ocupă prima poziție.

Cancelarul german, Angela Merkel, face parte din acest Top al celor mai puternice femei din lume, de 10 ani. Mai mult, aceasta a reușit să se claseze pe primul loc și să își mențină poziția timp de 5 ani consecutiv.

„A câștigat în decembrie 2014 un al treilea mandat de patru ani la conducerea celei mai dinamice economii din Europa, ceea o face liderul cel mai longeviv din Uniunea Europeană”, explică revista Forbes, despre poziția Angelei Merkel.

Pe poziția a doua o întâlnim pe Hillary Clinton, fost secretar de stat și actual candidat la președinția SUA, și Melinda Gates, co-preşedintă a Fundaţiei Bill&Melinda Gates.

În top, se regăsesc şi artiste ca Beyonce şi Taylor Swift. La cei 25 de ani, Taylor Swift este cea mai tânără în topul celor 100. Potrivit Forbes, ea ar putea câştiga 100 de milioane de dolari în 2015 după difuzarea albumului său „1989”, care a cunoscut un succes fulgurant.

Pentru realizarea acestui top, jurnaliștii de la Forbes urmăresc averea femeilor, influenţa sau audienţa lor naţională şi internaţională, ale celor mai puternice femei din lume.

Michel Obama ocupă poziția a zecea. Înaintea ei sunt Sheryl Sandberg, director la Facebook, locul al optulea, și Susan Wojcicki, care conduce YouTube, clasată pe locul al nouălea.

În clasamentul Forbes și-au făcut apariția 19 nume noi, între care cântăreața americanăTaylor Swift, care, la 25 de ani, devine, totodată, și cea mai tânără persoană de pe această listă. Iar cea mai vârstnică prezenţă în topul celor mai puternice femei din lume este regina Elisabeta a II-a, care ocupă locul 41.

Cele mai puternice 100 femei din lume activează în domeniul tehnologiei, politicii, afacerilor, finanțelor, media, lumea showbiz-ului, a organizațiilor de caritate sau sunt miliardare.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*