Ultimele Știri

Top 5 destinaţii de weekend din Transilvania

Peisaje feerice, locuri de legendă, natură nealterată, cascade spectaculoase și castele impunătoare, pe toate le putem vizita in weekenduri căci se află în minunatul ținut numit Transilvania.

1. Cimitirul Vesel din Săpânța

Când spui Maramureş nu poţi să nu aminteşti de satele care mai păstrează cu sfinţenie portul dar şi arhitectura arhaică, meşteşugul în lemn, mănăstirile, multe dintre ele în patrimoniul UNESCO. Un loc funtaş dacă nu chiar primul în topul preferinţelor turiştilor îl ocupă Cimitirul Vesel din Săpânţa. Acesta face parte la rândul lui din patrimoniul UNESCO şi e una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță a românilor, dar și a străinilor impresionați de metaforele scrise de meșterii populari pe crucile celor care se odihnesc în locul de veci chiar în zona centrală a satului.

1

2. Alba Iulia – oraşul în care vei trăi pe viu o lecție de turism

Unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante oraşe din România, Alba Iulia este un adevărat centru spiritual şi cultural al românilor de pretutindeni. Cei care aleg să viziteze Alba Iulia vor avea parte de o veritabilă călătorie în timp, unde autoritățile au reușit să readucă la viaţă Cetatea Alba Carolina, cea mai mare din ţară. Acum, la aproape o sută de ani de la Marea Adunare Naţională din 1 decembrie 1918, locul e mai viu decât oricând. După ani întregi de muncă şi restaurare, pe fonduri europene, Cetatea Alba Carolina îşi arată, în sfârşit, adevărata valoare şi își aşteaptă turiştii. Lecţia de istorie pe care cetatea o dă vizitatorilor e total neconvenţională, trăită pe viu, alături de oamenii şi personajele care au scris-o şi înfăptuit-o.

2

3. Sighisoara – singura cetate medievală din Europa care este încă locuită

Dacă alegi ca destinaţie de weekend acest oraş, nu uita să vizitezi scara acoperita care duce la biserica din deal, impozanta biserica din deal construita in stil gotic, biserica leprosilor sau turnurile breslelor.  Sighisoara este singura cetate medievala din Europa care este inca locuita. Ea a fost aparata de un zid fortificat care a fost conservat pe alocuri pana in ziua de azi. Turnurile care in trecut adaposteau breslele mestesugaresti sunt astazi muzee si spun frumoasa poveste a cetatii. Celebrul turn cu ceas al Sighisoarei iti ofera o panorama asupra intregii regiuni, iar odata ce-ai urcat in turn, poti vedea de aproape mecanismul extrem de interesant de functionare al ceasului. Ceasul ascunde figurine rotative care anunta ora exacta si care reprezinta zilele saptamanii.

3

4. Salina Turda din Cluj e „minunea” din subteran despre care vorbeşte o lume întreagă

În județul Cluj, de departe cel mai vizitat obiectiv turistic este Salina Turda. Inaugurată în 2010, după ce a fost reabilitată din fonduri europene, Salina Turda a devenit în scurt timp, de la o grotă în care nu intra nimeni, cel mai vizitat obiectiv turistic al României, „grota” care a atras, anual, sute de mii de turiști veniți din colțurile lumii. Apoi, Salina Turda și-a câștigat și binemeritatul loc de a fi plasată în topurile celor mai interesante, fascinante sau inedite locuri de vizitat de pe planetă. Vestea despre frumusețea locului și despre beneficiile pe care le aduce sănătății aerul sărat de aici s-au împrăștiat repede în întreaga lume. Anul trecut, aproape 500.000 de oameni au călcat pragul Salinei Turda. Mina Rudolf, lacul sărat pe care se poate merge cu barca sau terenurile de baschet și golf din subteran sunt principalele puncte de atracție ale locului, iar cei din conducerea salinei au început deja reabilitarea Minei Jozsef, aclo unde este sala ecourilor.

4

5. Grădina Botanică din Jibou – locul pe care trebuie să-l vezi dacă ajungi în Sălaj

Un cadru natural și construit generos, reprezentat la domeniul nobiliar Wesselenyi de la Jibou, dublat de o permanentă străduință de a inova și de a oferi ceva nou vizitatorilor, fac din Grădina Botanică din Jibou obiectivul turistic numărul 1 al Sălajului. Anual, 30.000 de turiști trec pragul edificiului, atrași fie de spectacolul coloristic al florilor din grădinile exterioare de la Jibou, fie de exotismul serelor ori de farmecul grădinii japoneze.

5

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*