Ultimele Știri

TOP 2014: Sexul și drogurile salvează marile economii aflate în recesiune

Germania, Marea Britanie și Franța au cea mai importantă industrie ilegală în domeniul prostituției și al traficului de droguri din Europa. Germania ocupă locul 4 în lume, Regatul Unit ocupă locul 5, fiind urmată de Franța care ocupă locul 6. Sectorul pare a fi  în general un remediu pentru economiile aflate în recesiune.

Top 10 pe anul 2014 arată în felul următor: SUA, China, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Brazilia, Italia, India și Rusia. Acestea sunt cifrele raportate în cele mai noi tabelele economice globale din cadrul Centrului de Cercetare Economică și Business ( CEBR ). Marea Britanie generează 11 miliarde de lire sterline în sectorul drogurilor și sexului  pe bani.

51Spania a primit un impuls de 9 miliarde de euro cu ajutorul economiei realizate din tranzacțiile ilegale. După publicarea datelor de CEBR, a fost subliniat că bucuria britanicilor poate fi de scurtă durată, deoarece francezii pot smulge locul al cincilea chiar de la ei anul viitor. 

Un alt punct care trebuie luat în considerare aici este că drogurile și prostituția sunt sectoare relativ arbitrare, și nu garantează într-adevăr că nivelul de trai va fi diferit doar din cauza cifrelor monetare care rezultă din acest sector. 

prostitutie droguri

Începând cu luna septembrie a acestui an, România își include, alături de celelalte state ale UE, şi activităţile ilegale în calcularea Produsului Intern Brut (PIB), potrivit noii metodologii europene Sistemul European de Conturi (SEC) 2010, printre care se află prostituția și traficul de droguri.

Prin această operațiune Guvernul Ponta 3 a reușit să ajusteze PIB-ul pentru a evita recesiune tehnică. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*