Ultimele Știri

Top 10 târguri de Crăciun din Europa

În Europa există deja o tradiție a târgurilor de Crăciun. Primele târguri datează chiar și din 1294 și continuă chiar și azi să aducă o atmosferă caldă sărbătorilor de iarnă. Iată cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa.

VIENA, AUSTRIA

Poate cel mai cunoscut oraș în ceea ce privește târgurile de Crăciun, Viena ne surprinde nu cu unul, ci cu patru târguri dedicate Sărbătorilor de iarnă.

Târgul Rathausplatz – se află lângă Primăria orașului. Merită să vizitezi, pe lângă târg, și turnul Primăriei. Clădirea este decorată în această perioadă de artiști locali.

1

Târgul Schonbrunn Palace – profită de locația spectaculoasă și mergi la acest târg. Vei găsi obiecte din materiale naturale și cadouri făcute de meșteri artizani, dar și coruri ce cântă în față bradului.

1

Altwiener Christkindlmarkt– pentru o atmosfera mai confortabilă și artistică, cu obiecte create manual, alege acest târg din Viena.

1

Târgul Spittelberg– aflat intre Burggasse si Siebensterngasse, mai exact în districtul 7 al orașului, acest târg îți oferă obiecte rare pe care nu le întâlnești oriunde.

1

BUDAPESTA, UNGARIA

Mâncare tradițională, dansatori folk și muzică live. Acest târg are peste 150 de standuri cu produse artizanale garantate de organizații culturale ce se ocupă în mod special cu acest lucru. Nu rata spectacolele de teatru cu marionete.

1

PRAGA, CEHIA

Dacă te interesează în mod special mâncarea și băuturile neobișnuite și nu doar obiectele de decor și cadourile de Crăciun, târgul de Crăciun de la Praga este locul ideal pentru tine. Vei găsi și ornamente unice, create manual de meșteri cehi, dar și prăjituri tradiționale din Republica Cehă. Praga este un oraș adorabil, iar Crăciunul aici poate fi o experiență de neuitat.

1

BERLIN, GERMANIA

Aflat în capitala artei, design-ului și modei, târgul de Crăciun din Berlin este unul dintre cele mai frumoase din Germania. Colindele tradiționale de Crăciun se aud la tot pasul. Mai mult ca sigur te vei alătura colindătorilor când vei auzi faimosul “Oh Tannenbaum”.

1

BRUXELLES, BELGIA

Târgul de Crăciun din Bruxelles se mărește pe an ce trece, în momentul de față se întinde pe aproape 2 kilometri. Pe lângă cele 240 de standuri, vei găsi o roată mare decorată cu 18.000 de luminițe și un patinoar de 60 de metri lungime.

1

SIBIU, ROMÂNIA

După cum știi, orașul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase din țara noastră. Târgul de Crăciun te așteaptă cu obiecte tradiționale și specialități culinare. Pentru cei mici nu lipsesc activitățile specifice sărbătorii precum Atelierul lui Moș Crăciun și Parcul de Distracții.

1

COPENHAGA, DANEMARCA

Cu o atmosferă originală, Grădinile Tivoli găzduiesc târgul de Crăciun în fiecare an. Pregătește-te pentru multe spectacole, un patinoar și chiar un montagne-russe. Anul trecut târgul a avut ca tema tradițiile nordice și rusești.

1

STOCKHOLM, SUEDIA

Delicatesele specifice Crăciunului, vin și obiecte artizanale, pe toate le vei găsi în târgul de sărbători Skansen. Pe lângă acesta încearcă să vizitezi și târgurile Djurgarden, Kungstradgarden sau pe cel din centrul vechi.

1

BOLZANO, ITALIA

Parfum de scorțișoară, dulciuri făcute în casă, vin fiert, brazi împodobiți și decorațiuni din ceramică, lemn sau sticlă, pe scurt în Bolzano se respiră aer de sărbătoare. Aflat în regiunea Alto Adige, acest târg este unul dintre cele mai importante din Italia. În fiecare an, târgul de Crăciun este organizat după o anumită temă.

1

COLMAR, FRANȚA

Un mic oraș ce pare rupt dintr-un basm, Colmar îți oferă o arhitectură încântătoare, jocuri de lumini și multe evenimente. Cu ocazia Crăciunului, orașul se transformă cu totul într-un tablou de poveste, mai ales centrul vechi al acestuia care găzduiește târgul de Crăciun.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*