Ultimele Știri

Top 10 Forbes: Cele mai puternice orașe din lume

Londra a fost desemnată cel mai influent oraş din lume în condiţiile în care atrage un număr de două ori mai mare de acorduri de investiţii străine directe decât New York, arată un nou studiu publicat de Forbes. Capitala Marii Britanii este ‘domiciliul preferat pentru bogaţii din întreaga lume’ în condiţiile în care este mai bine conectat pentru călătorii cu avionul şi de asemenea este amplasată într-o zonă de timp avantajoasă pentru a face afaceri cu Asia.

„În ultimul an, Londra a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de companii care au venit din SUA şi China în încercarea de a dobândi acces pe pieţele europene”, a declarat directorul London & Partners, Gordon Innes. Compania condusă de acesta a ajutat 260 de companii internaţionale să-şi înfiinţeze afacerile în Londra în anul financiar 2013/2014, cu 16% mai mult decât 224 de companii asistate în 2012/2013.

NY

De asemenea, Londra trece în faţa New York-ului la capitolul tehnologiei, în condiţiile în care capitala Marii Britanii a devenit cel mai important centru din Europa pentru startupurile din domeniul tehnologic şi, în plus, este şi sediul celui mai mare birou al grupului Google din afara Silicon Valley.

„Londra nu este numai capitala istorică a limbii engleze, ceea ce contribuie la statutul său de important centru pentru industriile de media şi advertising, dar este de asemenea şi locul de naştere al practicilor culturale, legale şi de afaceri care definesc capitalismul global”, a declarat autorul raportului Forbes, Joel Kotkin.

DubaiDubai

Parisul se situează pe poziţia a treia după Londra şi New York, însă Joel Kotkin subliniază că acest oraș se află cu mult în urma primelor două clasate la fiecare indicator important. „Mai degrabă decât o dovadă a influenţei sale globale, locul ridicat ocupat de Paris se datorează în mare parte poziţiei sale dominante ocupate în economia franceză şi concentrării aici a tuturor marilor companii franceze” precizează Joel Kotkin.

tokyo-towerTokyo

În viitorul însă, Forbes susţine că metropolele din Asia de Est ar urma să fie principalii competitori în condiţiile în care Tokyo este cel mai mare oraş din lume iar Singapore, care în prezent ocupă locul patru, susţine că dispune de cea mai bună infrastructură „de pe planetă”.

Pe locul 5 în top se situează Tokyo, urmat îndeaproape de Hong-Kong, Dubai, Beijing, Sidney și Los Angeles.

Hong-KongHong Kong

beijingBeijing

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*