Ultimele Știri

Toni Greblă s-a prezentat la DNA: „Din punct de vedere penal nu înţeleg ce mi se întâmplă”

Toni Greblă, fostul judecător al Curții Contituționale s-a prezentat în această dimineață la sediul DNA pentru noi audieri.

La intrare în sediul DNA, Toni Greblă a precizat că a fost chemat de procurori și că se prezintă ca orice cetățean, adăugând că în prezent nu are niciun fel de funcție și nici activitate într-un partid politic.

„Dacă din punct de vedere instituțional am înțeles că se dorește schimbarea clasei politice și prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu înțeleg ce mi se întâmplă. Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoașteți din spațiul public, altele sunt niște interpretări fantasmagorice. Nu a apărut nimic nou în dosar până acum, ba dimpotrivă, probele administrate până în prezent par să confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciară va continua cum e normal să continue. Eu sunt convins că adevărul va ieși la iveală. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public”, a afirmat Greblă.

Procurorii au extins urmărirea penală față de Toni Greblă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este folosită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

El era acuzat de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*