Ultimele Știri

Toate peluzele se reunesc la Braşov în prima zi de campionat

turneul ULTRA

Într-o perioadă în care regresul fotbalului românesc se acutizează, suporterii echipelor din ţară se adună la Braşov pentru a disputa propriul turneu de fotbal.

Steliştii, dinamoviştii, rapidiştii sau craiovenii nu vor ţine cont de rivalităţile istorice şi se vor reuni, sâmbătă, pe terenul de fotbal al Stadionului Forex din Braşov, în cadrul primei ediţii a Turneului ULTRA’. Dacă până acum ei erau făuritorii spectacolului din spatele porţii, acum ei vor deveni protagoniştii fotbalului romantic.

„Pe 11 iulie, la Braşov se vor aduna aproximativ 300 de ultraşi, componenţi ai peluzelor participante. Această dată a fost uşor de ales, fiindcă atunci va începe oficial Liga I, iar majoritatea participanţilor susţin echipe în ligi inferioare sau chiar desfiinţate, precum Delta Tulcea sau Universitatea Craiova. Ne aşteptăm ca fiecare peluză în parte să aibă o atitudine decentă. Ştim că e delicat să aduni într-un loc ultraşi ai echipelor care sunt rivale în viaţa de zi cu zi , fie că e vorba de echipe mari, precum Rapid, Craiova, Dinamo sau Steaua, sau mai mici, precum Iaşi sau Vaslui, dar avem încredere că aceştia se vor ţine de cuvânt şi nu vor strica imaginea turneului prin teribilisme gratuite”, spune Cristian, unul dintre organizatorii turneului.

Nu întâmplător organizarea acestui turneu coincide cu debutul noului sezon fotbalistic din România. Prin acest gest, ultraşii protestează faţă de situaţia precară de la majoritatea cluburilor istorice şi de tradiţie din ţară, care fie au fost desfiinţate, fie dezafiliate de patronii aflaţi în cârdăşie cu FRF şi LPF.

„Organizarea acestui gen de turneu a venit în mod natural, pe fondul mai multor situaţii existente deja: echipele de tradiţie batjocorite de către sistem, unitatea tuturor ultraşilor înainte de deplasarea în Ungaria, unitate pe care am dori-o tot timpul când vine vorba de echipa naţional[, şi ambiţia noastră de a organiza, în premieră, primul turneu de o asemenea anvergură în România”, a transmis Cristian.

De asemenea, toate cele 16 peluze: Sud Steaua, Sud Dinamo, Tribuna II-a Rapid,  Sud ’97  Craiova, Peluza Nord Piteşti, Oastea Fiară, Peluza Sud Moreni, Peluza Sud Farul, Steel Boys Galaţi, Uniţi Sub Tricolor, Peluza Şepcile Roşii, Peluza Sud Tulcea, Peluza Nord Vaslui, Peluza Sud Jiul, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Nord Iaşi, vor aborda subiectul deplasării la Budapesta din această toamnă, când echipa naţională va disputa pe 4 septembrie un meci cu Ungaria din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2016.

Afis_turneul_ultra

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*