Ultimele Știri

Toate oraşele şi municipiile vor avea o stradă principală care se va numi ”1 Decembrie 1918”

În urma unei legi inițiate de ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, toate orașele și municipiile vor avea o arteră principală care va purta numele de ”1 Decembrie 1918”. Legea a fost promulgată marți de președintele Traian Băsescu. 

Legea a fost iniţiată de Mircea Dușa, în calitate de deputat PSD, şi reglementează organizarea şi desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României la nivelul administraţiei publice centrale şi locale.

Conform actului normativ, Ziua Naţională a României va fi marcată de autorităţile publice centrale şi locale şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi ceremonii militare specifice, organizate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Guvernul şi autorităţile administraţiei publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi drapelul României să fie arborat în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Proiectul a fost depus de Mircea Duşa la Parlament, în februarie. În aprilie, acesta a fost adoptat de Senat cu 64 de voturi ”pentru”, 30 de voturi ”împotrivă” şi 3 abţineri. În 30 septembrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul cu 315 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 13 abţineri.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Toate oraşele şi municipiile vor avea o stradă principală care se va numi ”1 Decembrie 1918”

  1. Acesta este cea mai urgenta problema a tarii in acest moment ??????? Cine trebuie sa spuna acestui Guvern care este ordinea prioritatilor pe agenda de lucru ????? Tara are nevoie de masuri sociale urgente si noi discutam despre numele strazilor ?????? Mi se pare total deplasat !!!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*