Ultimele Știri

Toate cele patru alarme cu bombă de la Chişinău sunt false

banca sociala banca de economii chisinau

În această dimineaţă, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis, mai multe alerte cu bombe au fost anunţate la sediul a două bănci din capitala de peste Prut, însă toate au fost false.

Poliţia din Chişinău a fost mai solicitată ca niciodată în acestă dimineaţă din cauza celor patru alarme anunţate la sediile unor bănci de peste Prut.

La ora 08:40, şeful securităţii Băncii Sociale a primit un mesaj prin care era informat că în interiorul clădirii de pe strada Bănulescu-Bodoni se află un obiect explozibil. Câteva minute mai târziu, poliţia a primit un apel telefonic de la agenţii de pază de la două bănci comerciale din Chişinău, care au anunţat că sediile acestora sunt minate. Echipajul de genişti a verificat ambele sedii ale băncilor comerciale, însă nu s-a detectat nici un obiect explozibil.

Fiasco-ul a continuat când la o oră distanţă, la alte două fliliale ale Băncii de Economii au fosta anunţate alerte cu bombe, de această dată transmise printr-un mesaj electronic.

Acum câteva minute, purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei moldovene, Adrian Jovmit, a declarat că toate alertele cu bombă sunt false.

Aceste elerte pot avea o legătură directă cu faptul că cele două bănci se află de trei luni sub administrare specială după ce s-ar fi depistat fraude. Centrul Naţional Anticorupţie, care a iniţiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anunţat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldoveneşti (1,33 de miliarde de euro).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*