Ultimele Știri

Toate camioanele ruse trimise în Ucraina au revenit în Rusia. Andrei Lysenko: „Camioanele au preluat echipamente militare din Lugansk”

„Întregul convoi de camioane a revenit în Rusia sâmbătă”, a declarat, potrivit AFP, Paul Picard, şeful Misiunii OSCE de la frontiera ucraineano-rusă. Ministerul rus de Externe a confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului „umanitar” au revenit pe teritoriul Rusiei. Un corespondent al Reuters prezent la punctul vamal Doneţk-Izvarino, pe unde convoiul a intrat vineri în Ucraina, a observat sâmbătă camioane care începeau să treacă în Rusia.

Televiziunea publică rusă a prezentat imagini care surprind descărcarea camioanelor „umanitare” la un depozit de distribuţie a alimentelor din oraşul insurgent ucrainean Lugansk. Potrivit lui Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, unele camioane din convoiul rus au preluat echipamente militare de la uzine de armament din regiunea separatistă Lugansk.

Camioane din „convoiul umanitar” rus au intrat vineri pe teritoriul ucrainean. Moscova a anunţat că a decis să trimită convoiul către Lugansk, în estul Ucrainei, apreciind că toate „pretextele” pentru întârziere au fost epuizate. Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, că orice altă întârziere a convoiului umanitar rus ar fi fost „inacceptabilă”, conform unui comunicat al Kremlinului.

Departamentul american al Apărării a somat Rusia să retragă „imediat” convoiul trimis în estul Ucrainei fără aprobarea Administraţiei de la Kiev, ameninţând cu noi sancţiuni internaţionale. „Trimiterea camioanelor reprezintă o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ucrainene de către Rusia”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

La rândul său, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, potrivit The Washington Post, că elemente ale artileriei ruse lansează atacuri împotriva armatei ucrainene, atât de pe teritoriul Rusiei, cât şi din estul Ucrainei, începând de la jumătatea lunii august. NATO anunţa, la jumătatea lunii iulie, că Rusia a mobilizat cel puţin 20.000 de militari la frontierele Ucrainei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*