Ultimele Știri

Toamna se numără spionii, dar şi candidaţii la Cotroceni

Fraţilor, e plină lumea de spioni, de ţi-e frică să mai mergi la toaletă, la benzinărie, la o micţiune nevinovată, pentru că nu ştii cum scoate capul din rezervor vreun spion. V-aţi gândit la tipul care vine să citească contorul de gaz? Ăsta e sigur agent sub acoperire. L-aţi văzut cum îşi nota ceva în carneţel? Aiurea, nu era doar citirea, mai era ceva…

Dimineaţă, când te duci să cumperi pâine, te întrebi dacă tanti care e în spatele tejghelei nu cumva e agent sub acoperire, spion american, german sau rus? Că prea se uită aşa, prea te iscodeşte cu întrebări: ”Ce faceţi? Când mergeţi la serviciu?

Pe urmă, când ai ajuns la locul de muncă, ţi s-a părut că şi portarul te-a privit într-un fel anume, curios, bănuitor. Şi aveai şi pantofii ăia noi, cumpăraţi de la reduceri. Dar el va crede că ai dat un purcoi de bani pe ei şi va trece chestia asta în raportul pe care sigur îl întocmeşte la ieşire din tură şi-l înmânează, într-o întâlnire conspirativă, unui alt agent, fireşte, acoperit şi el.

Dar să lăsăm spionii şi să trecem la lucruri mai serioase.

Ieri a fost ultima zi în care cei ce vor să ajungă la Cotroceni au putut să-şi înregistreze candidatura. Deşi nu s-a dat startul campaniei electorale, lupta se anunţă destul de strânsă, destui fiind aceia care, deja, se văd intraţi în turul doi. Iar că să fie cât mai credibili în şansa pe care singuri şi-o acordă, nu ezită să facă tot felul de declaraţii care să le arunce mingea în coşul popularităţii, nu refuză nici o serbare câmpenească, se agaţă de orice situaţie sau eveniment că să găsească o portiţă pentru propriile intrepretări, se laudă cu sprijinul acordat de alţii sau pozează în victime.

Preşedintele PNL, de pildă, se gândeşte deja la 16 noiembrie, dată fixată pentru turul doi al alegerilor, când îl va bate pe Victor Ponta. Tot la turul doi se gândeşte şi Elena Udrea, care nu-şi mai încape în piele lăudându-se, la tot pasul, cu sprijinul pe care i-l acordă cel care se pregăteşte să-şi facă bagajele de la Cotroceni, Traian Băsescu. Veselă ca o privighetoare, făcând concurenţă fostei sale colege de partid, acum independenta, Monica Macovei, fosta blondă de la Cotroceni a lansat, în serie limitată doar pentru simpatizanţii PMP, şi un set de tricouri imprimate cu portretul său.

Cât îl priveşte pe Dan Diaconescu, mai senzaţional  ca oricând, şi el abundă de fericire că-şi va vedea, din nou, numele imprimat pe buletinul de vot, gândindu-se deja la victorie pe motiv că este singurul dintre candidaţii la Cotroceni al cărui nume se termină cu… escu!

Ei, toamna asta li se pare mult mai frumoasă candidaţilor care speră să ajungă să urce şi să coboare, zilnic, dealul Cotrocenilor, dar rămâne de văzut dacă şi alegătorii vor împărtăşi aceeaşi părere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*