Ultimele Știri

Ţiriac: Nimeni nu o crede pe Şarapova, ”aş face-o să dea toţi banii înapoi dacă ar fi adevărat”

tiriac

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nimeni nu o crede pe sportiva Maria Şarapova că a fost o greşeală că s-a dopat cu meldonium, precizând că ar pune-o pe rusoaică să returneze toţi banii câştigaţi în tenis.

„Cred că nu a fost o greşeală, a fost o ignoranţă. Nu există meserie de sportiv, dar tenisul este cel mai mare făcător de bani, nu fotbalul. Uită-te la Federer, la Şarapova. Nu există bărbat mai avut ca Federer, face 90 de milioane pe an, Şarapova făcea 30-40 de milioane. Asemenea greşeală este uşor de făcut, dar e foarte greu de acceptat. Cine o crede pe Şarapova? Nimeni nu o crede. Să fiu al dracului, aş face-o să dea toţi banii înapoi, dacă este adevărat. Însă eu i-aş da circumstanţe atenuante. Pentru singura raţiune că nu vine una care nu a jucat 5-6 luni, joacă în ianuarie şi pentru alea 12 zile a luat ce a luat de 10 ani şi a încurcat-o forever. Pentru că de încurcat, a încurcat-o. Eu sunt de părere că toţi cei care sunt prinşi pozitiv şi înşală trebuie nu numai suspendaţi pe viaţă dar luat tot ce are. Dar nu titlu, şi economic, pentru că sportul a devenit o meserie foarte bănoasă. Dacă furi pe Wall Street te bagă în puşcărie? De ce nu un sportiv care fură?”, a declarat Ţiriac.

Fost preşedinte al Comitetului Olimpic Român, Ţiriac a făcut o paralelă cu episodul în care fosta gimnastă Andreea Răducan a pierdut o medalie olimpică pentru o pastilă de Nurofen: „Eu nu pot să spun doar două vorbe despre Şarapova, trebuie să scriu o carte. În 1998 când eram preşedintele Comitetului Olimpic am luat o decizie pe care boardul a acceptat-o. Am spus că eu nu mai selecţionez pe nimeni în echipa olimpică a ţării mele dacă te-am prins pozitiv. Şi am spus că au un an de zile să-şi cureţe sertarele, corpul. Eu nu ştiu ce medicament a luat femeia. Am văzut că îl lua de 10 ani şi numai de la 1 ianuarie a fost declarat altfel. S-a mai întâmplat treaba asta, aspirina la Federaţia Internaţională de Gimnastică, şi uite că peste noapte a devenit Nurofenul mare problemă a olimpismului, pentru că deranjam un pic”.

Întrebat dacă ar fi normal ca Şarapova să piardă titlul de la Roland Garros, câştigat acum doi ani în faţa Simonei Halep, Ţiriac a spus: „E trist ce s-a întâmplat, dar adevărat. Şi dacă pierde titlul de la Roland Garros? Se duce Simona şi spune «eu vreau, pentru că am fost în finală». A câştigat Simona?”.

Maria Şarapova a anunţat, luni, că a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, la 26 ianuarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*