Tinerii din Bruxelles sunt recrutați de ISIS: ‘Fă alegerea corectă în viața ta!’

  • Adelina Mitrache
  • 29 martie 2016
  • Externe
stat islamic

În ultimele patru luni, Europa a fost lovită mișelește de teroarea ISIS. Două capitale, Paris și Bruxelles, au ajuns țintele teroriștilor din Statul Islamic.

CITEȘTE ȘI: Europa este amenințată! Statul Islamic a cerut susţinătorilor să se alăture jihadului după atentatele din Bruxelles

Însă teroriștii care fac parte din gruparea Stat Islamic nu se opresc aici, acum recrutează tineri din Belgia care doresc să li se alăture, trimițându-le mesaje prin care îi îndeamnă ‘să facă o alegere’ și ‘să lupte cu occidentalii’, scriu cei de la The Guardian.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Cum a sărbătorit Statul Islamic atentatele de la Bruxelles. Cine este următoarea țintă: ‘Va fi lovită mult mai puternic decât Belgia’

Molenbeek este cartierul belgian, devenit celebru unde a fost prins teroristul de la Paris, Salah Abdeslam. Acest loc pare a fi perfect pentru a putea recruta.

CITEȘTE ȘI: Statul Islamic pregăteşte un atac ce va viza copii: ‘Este mai mult decât o ameninţare credibilă. Este un complot activ’

Mesajele au început să circule duminivă noaptea și au fost trimise de pe o cartelă preplătită. Nu se poate răspunde la numărul primit și nici nu se cunoaște cine le-a trimis.

CITEȘTE ȘI: Statul Islamic ameninţă Occidentul cu “zile negre”, după ce a revendicat atentatele de la Bruxelles

Imediat după, pe rețeaua de socializare Facebook a apărut un video care îi arată pe teroriști cum sărbătoresc succesul atentatelor din capitala belgiană, Bruxelles, soldate cu 35 de morți și sute de răniți.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Statul Islamic a crucificat un preot în Vinerea Mare, după săptămâni de tortură

Textul mesajului trimis de teroriști în încercarea de a recruta cât mai mulți tineri care să li se alăture, sună așa: ‘Fratele meu, de ce nu lupți cu occidentalii? Fă alegerea corectă în viața ta!’

„Acești oameni încearcă să ne deturneze tinerii. E ca și cum un dealer de droguri stă și pândește la poarta școlii. Trebuie să fie înlăturați. Sunt niște prădători și copiii nostri sunt victimele”, a spus Jamal Ikazban, un parlamentar socialist care reprezintă acest cartier.

CITEȘTE ȘI: Ce au în comun tinerii jihadiști care terorizează Europa. Un imam din Belgia explică metodele de recrutare ale ISIS

Jamal Zaria, imamul de la moscheea Arafat din Molenbeek, spune că părinții sunt tot mai îngrijorați de ce se întâmplă și nu știu cum să-și apere copiii de pericolul radicalizării.

CITEȘTE ȘI: Belgia a dispus eliberarea lui Fayçal Cheffou, bănuit a fi “bărbatul cu pălărie”. Necunoscutele din ancheta poliției

„Sunt expusi la un cancer in faza metastatica. Se extinde cu rapiditate si suntem intr-o cursa contratimp sa dezvoltam un sistem imunitar care sa lupte pentru copiii nostri. Tinerii trebuie sa respinga mesajele Statului Islamic”, a spus imamul.

Molenbeel este cartierul cel mai rău famat din Bruxelles, unde sărăcia domnește și rata șomajului în rândul tinerilor este de peste 50%. Tinerii se plâng că angajatorii nu doresc pe nimeni cu cod poștal de Molenbeek.

„Statul Islamic înțelege că aici este o disperare, care poate fi exploatată pentru a-i îndoctrina și recruta pe tineri. Sunt furios că nu am făcut destul pentru a împiedica asta. Să te alături Statului Islamic este sinucidere”, a mai spus imamul Jamal Zaria.

Statul Islamic a revendicat atentatele care au avut loc la Bruxelles în data de 22 martie, soldate cu 35 de morți și sute de persoane rănite.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *