Ultimele Știri

Tineri români au realizat o aplicație care măsoară pulsul și îl trimite medicului

Câțiva tineri din Timișoara au creat o aplicație care măsoară pulsul cu ajutorul telefonului mobil și care poate trimite imediat informaţiile medicului de familie.

 Cu ajutorul telefonului mobil sunt măsurate pulsul și bătăile inimii, apoi datele sunt trimise medicului. Modul de folosire e foarte simplu, trebuie doar să pui degetul pe camera video și pe bliț, după ce accesezi aplicația.

Ai un cont și, desigur, vrei să îi dai voie doctorului tău să îți vadă datele, să te poată monitoriza, să vadă dacă tratamentul tău dă roade bune. Pentru asta mergem pe butonul cu stetoscop și te întreabă dacă vrei să îți asociezi un doctor. Le facem viața mai ușoară oamenilor bolnavi cu inima, pentru că e mult mai simplu ca un doctor să te monitorizeze de la distanță și tu să fii în confortul casei tale și totuși să fie măsurătorile la fel de precise ca și cum ar fi cu stetoscopul pe tine”, spune Sergiu Vlad, unul din creatorii aplicației.

Mai mult, aplicația monitorizeaza ritmul cardiac pe diferite perioade de timp. Mai multți medici au declarat că această aplicație este utilă.

Vestea bună în cel mult trei luni, aplicația va putea fi descărcată și folosită gratuit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*