Ultimele Știri

Timișoara și-a comemorat eroii! Zeci de candele și torțe s-au aprins în memoria celor căzuți

La un sfert de veac după Revoluție, timișorenii au reaprins lumina în orașul care a jertfit primii eroi. Peste o mie de oameni au mărșăluit în tăcere în această seară pe străzile orașului de pe Bega, urmând traseul revoluționar Piața Maria – Catedrală – Operă – Asociația „Memorialul Revoluției” – Cimitirul Eroilor, unde au și-au vărsat sângele cei 62 de eroi căzuți.

În 17 decembrie 1989 la Timișoara se trăgeau primele focuri de armă și cădeau sub gloanțe primii tineri ai Revoluției. Astăzi, timișorenii au ieșit din nou în stradă, doar pentru a-i comemora pe cei care și-au jerfit viața. 

Deopotrivă, tineri și bătrâni, au mărșăluit pe străzi, după care s-au oprit și au aprins zeci de lumânări și candele pe treptele Catedralei, înălțând rugăciuni spre ceruri în amintirea eroilor. De asemenea, alte sute de lumânări au luminat, astăzi, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei și în bisericile în care s-au ținut slujbe pentru martirii Timișoarei.

La 25 de ani de la Revoluție, fondul sonor din centrul Timișoarei a fost dominat din nou de aceleași scandări: „Păcat de sângele vărsat!”, „O dorință sinceră, România liberă!”, „Jos comunismul!”, „LIBERTATE!”. 

DSC_7815-Medium

DSC_7816-Medium

DSC_7825-Medium

DSC_7832-Medium

DSC_7858-Medium

DSC_7864-Medium

DSC_7874-Medium

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*