Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii în 2021

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 septembrie 2016
  • Cultură

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, conform unui anunț făcut de Steve Green, șeful juriului.

Joi și vineri a avut loc selecția finală a orașelor care au candidat pentru titlul de ”Capitală Europeană a Culturii” în anul 2021. Și-au susținut prezentările în fața juriului orașele Baia Mare, Cluj Napoca, bucurești și Timișoara.

Karel Bartak, șeful unității de coordonare a programului Europa Creativă din cadrul Direcției generale pentru educație și cultură, a declarat că, în opinia sa, competiția din România a fost una tensionată, iar prezentările tutror celor patru orașe candidate au fost inovative,

Acest „concurs se bazează pe dialogul intercultural, pe deschiderea orașelor europene către lume, iar sectoarele culturale și creative au reușit să reziste în aceste vremuri tulburi, altor branșe economice”, a spus Karel Bartak.

Edilul Timișoarei a subliniat că titlul de Capitală Europeană a Culturii obligă. „Este o răspundere uriașă. Suntem conștienți că greul de-acum începe!”, a spus Robu.

El a anunțat că bugetul prevăzut pentru pregătirea anului 2021 este de 48,5 milioane euro, din care 20 de milioane de la bugetul local, 5 milioane de euro de la bugetul Consiliului Județean, circa 1,5 milioane de euro de la Comisia Europeană, restul urmând să vină de la bugetul de stat, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *