Ultimele Știri

Timișoara: Descinderi la un important om de afaceri. Prejudiciu de 3 milioane de euro

perchezitii

Procurorii de la  DNA Timişoara, însoţiţi de mascaţii de la Jandarmi, inspectori ANAF şi ofiţeri de la Antifraudă, au descins în această dimineaţă la un important om de afaceri implicat în infracțiuni din domeniul agriculturii.

Şase percheziţii au loc la adrese din Timiş, iar anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 3 milioane de euro.

Descinderile se desfăşoară concomitent în Timişoara şi în comunele Sanandrei şi Iecea Mare.Printre cei vizaţi de percheziţii se numără şi un cunoscut om de afaceri ce activează în domeniul Agriculturii, fiind un important jucător pe piaţă cerealelor din Banat, Cristian Popa.Potrivit unor surse din anchetă, prejudiciul creat statului este rezultatul acţiunii unui grup infracţional organizat care practică evaziunea fiscală.Celebra Metodă Factură a suferit schimbări majore, susţin anchetatorii. Ofiţerii Antifraudă vor verifică mai multe documente despre care cred că au fost falsificate. Este vorba de facturi care ar fi fost emise pe numele unor firme fantomă care au că interpuşi, de asta dată, cetăţeni din Serbia.

Anchetă în acest dosar a fost începută în urmă cu 4 ani dar a fost deosebit de dificilă din cauza intrării în circuitul evazionist a unor societăţi comerciale din ţară vecină. Surse din rândul anchetatorilor spun că schemă afacerii era simplă. Se achiziţionau cereale de la persoame fizice, erau emise facturi de la firme fantomă, apoi se solicită returnarea de TVA după care firma era băgată în insolvenţă sau acţiunile cesionate unor cetăţeni sârbi.

Procurorii anticorupţie au ridicat mai multe documente iar 5 persoane au fost duse la audieri. Ei vorbesc de evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*