Ultimele Știri

Tigările electronice sunt de 10 ori mai cancerigene decât țigările normale

tigare electronica

Un studiu realizat de cercetătorii japonezi arată că țigările electronice conțin de 10 ori mai multe substanțe cauzatoare de cancer, decât tutunul.

O echipă de cercetători de la Ministerul Sănătății din Japonia a examinat vapori eliminați de țigările electronice și au descoperit agenți cancerigeni precum, formaldehida și acetaldehida. Formaldehida a fost găsită în cantități care depășesc  de 10 ori pe cea din țigările tradiționale. Formaldehida este un gaz incolor cu miros înțepător  care provoacă cancerul rinofaringian la om.

„Mai ales atunci când(…) firul (care vaporizează lichidul) se supraîncălzește, cantități mai mari din aceste substanțe nocive pot fi produse”, a declarat cercetatorul Naoki Kunugita.

Acetaldehida provoacă anomalii genetice în culturile de celule, generatoare de cancere. Acetaldehida se prinde de ADN, materialul genetic al genelor – provocând perturbări ale activității genetice care ar putea fi la originea creșterii riscului de cancer.

Kunugita a vrut să ridice gradul de conștientizare cu privire la faptul că „unii factorii de decizie sunt cei comerciali, astfel de produse fiind o atracție pentru tineri cât și pentru persoanele adulte”, care încearcă să se lase de fumat.

Țigările electronice sunt în mare parte prezentate ca un mod sigur de fumat, nefiind dăunătoare pentru sănătatea cuiva.

Raportul a fost prezentat de Kunugita și echipa sa de la Institutul Național de Sănătate Publică din Japonia. Ministerul Sănătății din Japonia a declarat că examinează rezultatele pentru a dezvolta metode de a reglementa vânzarea țigărilor electronice.

tigari

Cercetatorii au analizat mai multe tipuri de lichid de țigară electronică, folosind un aparat special care inhalat 10 din 15 fumuri de vapori. Țigările electronice funcționează prin încălzirea unui lichid aromatizat, care conține adesea nicotină, și crează vapori.

Țigările electronice au apărut în anul 2003, fiind inventate de un farmacist chinez din Beijing. Utilizarea lor a crescut foarte rapid existând o piață în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari. Bloomberg Industries spune că vânzările de țigări electronice vor depăși pe cele tradiționale în anul 2047.

Japonia, la fel ca multe alte țări, nu a reglementat vânzarea țigărilor electronice, însă pot fi cumpărate ușor on-line, dar nu sunt disponibile în magazine.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor să interzică vânzarea de țigări electronice pentru minori, afirmând că dispozitivele reprezintă o „amenințare serioasă” pentru copiii nenăscuți și tineri. 

lady

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*