Ultimele Știri

Țigara electronică poate fi de 15 ori mai cancerigenă decât tutunul

Un studiu american arată că vaporii de nicotină din țigările electronice pot forma o substanță care este chiar de 15 ori mai cancerigenă decât tutunul.

Vaporii cu nicotină din țigările electronice pot forma formaldehidă, substanță care face acest tip de țigară de 5-15 ori mai cancerigenă decât tutunul.

”Am constatat că se poate forma formaldehidă în procesul de vaporizare al țigărilor electronice”, scriu cercetătorii de la Universitatea de stat din Portland  într-un text publicat în cea mai recentă ediție a New England Journal of Medicine.

Cercetătorii au observat că nu se formează formaldehidă când aparatul, funcționând la voltaj mic, încălzește normal lichidul din rezervorul țigărilor electronice. Însă, atunci când lichidul a fost supraîncălzit, cantitatea de formaldehidă formată a fost mult mai ridicată decât cea obținută prin arderea țigărilor convenționale.

Se pare că un fumător care inhalează zilnic 3 mililitri din acest lichid vaporizat, absoarbe aproape 14 miligrame de formaldehidă. Făcând o comparație cu cei care fumează un pachet de țigări pe zi, aceștia vor absoarbe în jur de 3 miligrame din acest element cancerigen.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*