Ultimele Știri

Tichet de 6.500 de euro pentru cumpărarea de mașini electrice

Programul Rabla a demarat și în acest an, însă aduce și noutăți. Cei care vor să își cumpere mașini electrice vor primi un voucher de 6.500 de euro.

Statul oferă un bonus de 6.500 de euro celor care vor să fie prietenoşi cu mediul însă pentru cei care vor mașini normale, valoarea tichetului a rămas tot de 6.500 de lei. Autorităţile speră să scape, astfel, de aproximativ 20.000 de surse de poluare. Din acelaşi motiv, au alocat programului cu 30% mai mulţi bani decât anul trecut.

Stimulentul pe care noi îl alocăm este de 6.500 de euro, aproximativ 20.000 de RON. Noutatea este că un cetăţean are posibilitatea să cumpere o maşină electrică folosind acest ecotichet, respectiv 20.000 de RON. În acelaşi timp poate să beneficieze şi de programul Rabla, la care să se adauge acest ecotichet”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

În România sunt în acest moment doar 100 de maşini electrice. Acum sunt mai puţin de 50 de staţii de alimentare a mașinilor electrice în toată ţara.

Ţinta noastră este de a finanţa şi de a avea în România 10.000 de prize, aşa cum s-a angajat statul român la un moment dat în faţa Uniunii Europene şi în faţa Comisiei şi rămâne să vedem care va fi ritmul de finanţare a acestor prrize pentru că noi suntem dispuşi să le finanţăm, dar noi ne dorim să avem cât mai mulţi parteneri”, a declarat Adrian Gearâp, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. 

O mașină electrică costă 30.000 de euro, în medie, dar poate ajunge şi la 130.000 de euro. 

Posesorul unei mașini electrice care circulă, în medie, 70 de km pe zi plăteşte aproximativ patru lei pentru o încărcare, adică de şase ori mai puţin decât ar costa combustibilul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*