Ultimele Știri

Tiberiu Urdăreanu a fost reținut de DNA! Mită pentru Gheorghe Nichita

tiberiu urdareanu

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Tiberiu Urdăreanu a oferit 10% dintr-un contract drept mită către primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita. Contractul dintre compania UTI și Primăria Iași are legătura cu mentenanța sistemului de semaforizare a municipiului.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a realizat dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). De asemenea, UTI a câştigat contracte pentru lucrări la magistrala M5 a metroului bucureştean, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Satu Mare.

Grupul a avut şi contracte pentru lucrări la mai multe spitale şi clinici, printre care Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

În 2014, UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei organizată de Primăria Capitalei prin care asigură, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale. De asemenea, UTI a furnizat cardurile electronice şi echipamentele de control pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*