Ultimele Știri

Tiberiu Nițu nu vrea să vorbească! În dosarul lui Gabriel Oprea apare și numele său

Tiberiu Nițu

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne anunță printr-un comunicat de presă că procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a ales opțiunea de a nu face declarații în dosarul lui Gabriel Oprea. 

Numele procurorului general figurează în dosarul de abuz în serviciu al fostului ministru de Interne și vicepremier pe Securitate Națională, Gabriel Oprea. Printr-un protocol nelegal, Tiberiu Nițu a beneficiat de coloană oficială de la Poliția Rutieră, deși nu avea acest drept.

„Având în vedere obligaţia de rezervă specifică magistraţilor şi consecvent poziţiei adoptate întotdeauna în cazul dosarelor aflate în curs de soluţionare, domnul Tiberiu Mihail Niţu – procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că nu este oportun să facă nici un fel de declaraţii în ceea ce priveşte aspectele de la punctul 2 al comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Totodată, procurorul general doreşte să sublinieze faptul că activitatea procurorilor este guvernată de principiul independenţei, astfel încât nimeni nu poate interveni în deciziile procurorului de caz.

În considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a abținut de la soluționarea solicitării Direcției Naționale Anticorupție, aceasta urmând a fi soluţionată de prim adjunctul procurorului general.”, se arată în comunicatul biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*