Tiberiu Nițu: Îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine

  • Adrian Marinescu
  • 28 ianuarie 2016
  • Justiție
Tiberiu Nițu

După apariția numelui său în ”dosarul Girofrul”, Tiberiu Nițu precizează că în întreaga sa carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, a fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.

Tiberiu Nițu ar fi folosit coloane oficiale în mod ilegal printr-un protocol cu Ministerul de Interne, în perioada în care a fost condus de Gabriel Oprea. Procurorul general ar fi folosit coloane oficale și după tragedia din Capitală, în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *