Theresa May urmează să contureze calendarul Brexit, în cadrul vizitelor efectuate în Franța și Germania

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iulie 2016
  • Externe

Premierul britanic Theresa May va efectua vizite oficiale în Franța și Germania, urmând să contureze calendarul Brexit, relatează France Presse.

Theresa May va încerca să le explice celor doi parteneri importanți din Uniunea Europeană că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a-și pregăt ieșirea.

„Sunt hotărâtă ca Regatul Unit să facă din ieșirea din UE un succes și de aceea am decis să mă duc la Berlin și Paris imediat după ce mi-am preluat atribuțiile”, a indicat într-un comunicat noul prim ministru care este așteptat miercuri la Berlin pentru un dineu de lucru cu cancelarul Angela Merkel.

Premierul a menționat că în procesul de negociere care va avea loc, este importantă discutarea problemelor cu care se confruntă Marea Britanie odată cu decizia de ieșire din UE.

„Nu subestimez provocarea de a negocia ieșirea noastră din UE și cred ferm că a fi capabili să vorbim cinstit și deschis despre problemele cu care ne confruntăm va fi un element important al unei negocieri reușite”, a adăugat ea.

După Berlin, primul ministru britanic se va deplasa joi la Paris, unde are preconizată la ora locală 18:30 (16:30 GMT) o întâlnire cu președintele Francois Hollande.

Pe agenda discuțiilor vor figura „lupta împotriva terorismului și problemele securității externe, realizarea Brexit și importanța relației bilaterale”, a precizat președinția franceză.

„Theresa May urmează să construiască punți de înțelegere cu omologii săi. Până în prezent, ea era considerată drept cineva care se concentra asupra Ministerului de Interne”, a declarat pentru AFP profesorul Iain Begg, de la Institutul european de la London Scholl of Economics.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *