The New York Times: Hillary Clinton are 76% şanse să câştige alegerile prezidenţiale din SUA

  • Adelina Mitrache
  • 21 iulie 2016
  • Externe

Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, este favorită să câştige algerile prezidenţiale din Statele Unite, cu 76% şanse, notează cotidianul The New York Times, care a aplicat un model complex de calculare a şanselor de succes.

Folosind date istorice privind modul în care au votat statele federale, dar şi rezultatele a circa 300 de sondaje de opinie efectuate începând cu mijlocul lunii aprilie, modelul de calcul sugerează o victorie a lui Hillary Clinton în faţa lui Donald Trump, recent desemnat drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Potrivit prestigiosului cotidian, Clinton este favorită în 14 state şi Districtul Columbia, unde se află capitala, Washington, lucru care ar urma să-i asigure 186 de voturi din cele 270 de voturi electorale necesare pentru a câştiga alegerile. Pe lângă acestea, sondajele o dau câştigătoare şi în alte opt state, fapt ce i-ar putea aduce victoria, cu un total de 275 de voturi electorale.

Publicaţia avertizează că în cele 16 săptămâni de campanie rămase se pot schimba multe. Utilizând acelaşi model de calcul, rezulta că Bill Clinton ar fi avut mai puţin de 20% şanse de deveni preşedinte în 1992, cu aproximativ patru luni înainte de alegeri. O lună mai târziu, după Convenţia Partidului Democrat, modelul îl dădea drept probabil câştigător pe Bill Clinton, cu 84% şanse de succes.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *