Ultimele Știri

The Economist: De la demisia lui Victor Ponta, românii au început să simtă optimism

Schimbarea unui premier nu este nimic special, însă schimbarea lui, motivată de corupție și incompetență, este fără precedent, scrie The Economist.

Acesta scrie că de la demisia lui Victor Ponta, românii au început să se simtă mai optimiști, după 25 de ani de un progres capricios în construirea unor instituții, alimentând statul de drept.

Tragedia din Colectiv, în urma căreia au murit zeci de oameni, a scos în evidență multe dintre neregulile care au tras țara înapoi: iresponsabilitate, incompetență și chiar și corupție, susține publicația.

Românii au acaparat străzile, în unele din cele mai mari prosteste de la căderea comunismului și până acum. De asemenea, în publicație este discutată și problema atitudinii bisericii, menționându-se faptul că Patriarhul Daniel a reacționat la tragedie spunând că tinerii trebuiau să meargă la biserică și nu în cluburi de noapte.

Demisia lui Victor Ponta este primul vaz în România post-comunistă, când un lider își dă demisia din funcție din cauza presiunii publice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*