Ultimele Știri

Tezaurul care provine din anul 1715. Descoperirea făcută într-o epavă din apele Floridei

O familie de căutători de comori a descoperit monede în valoare de un milion de dolari, într-o epavă din apele Floridei

monede sua florida

O famile din Statele Unite a descoperit în largul coastelor Floridei o comoară de milioane: 51 de monede de aur şi un lanţ de aur în lungime de 12 metri. Descoperirea a fost făcută în epava unui galion spaniol din secolul al XVIII-lea, scufundat în apele Floridei.

Comoara, care cuprinde 51 de monede de aur, o monedă emisă în timpul regelui Filip al V-lea, dar și 12 metri de lanțuri de aur, a fost scoasă la suprafață luna trecută din apele puțin adânci de pe coasta Fort Pierce, la circa 130 de kilometri nord de Miami (sudul Statelor Unite).

Anunțul a fost făcut abia în cursul acestei săptămâni pentru a coincide cu marcarea a 300 de ani de la naufragiul unei flote de vase care venea din Cuba și care s-a scufundat, la sfârșitul lui iulie 1715, din cauza unui puternic uragan. Statul California urmează să primească 20% din comoara recuperată de pe fundul oceanului, potrivit legii californiene.

Acum 300 de ani – pe 30 iulie 1715 – un uragan a scufundat 11 dintre cele 12 corăbii ale unui convoi care ducea spre Europa metale preţioase, nestemate şi monede.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*