Ultimele Știri

Teza de doctorat a ministrului de Interne, ”tobă” de termeni cărora acesta nu le cunoaște sensul. Ce greșeli se regăsesc în lucrarea plagiată

Mai bine de jumătate din teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă ar fi fost copiată ad litteram din lucrări de specialitate sau referate postate pe internet. Amuzant este că acesta a folosit termeni al căror sens nu îl cunoaște, dovadă că nu a studiat prea mult despre redactarea unei teze de doctorat.

Deși în urma unei analize realizată de jurnaliștii de la pressone.ro reiese clar că ministrul de Interne Petre Tobă (foto) ar fi copiat cuvânt cu cuvânt, fără să citeze sursa, peste 250 de pagini din totalul de 390 ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, acesta susține că nu a plagiat teza de doctorat, susținută pe 15 februarie 2011.

”Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credinţă, că am făcut o lucrare aplicată şi că am avut şansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliţiei Române“, a comentat Petre Tobă, pentru pressone.ro  Titlul tezei prin care Petre Tobă a devenit doctor în Ştiinţe Militare este „Poliţia Română – forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”.

În ciuda acestor afirmaţii, bibliografia tezei lui Petre Tobă demonstrează că autorul nu cunoaşte semnificaţia şi utilitatea particulei „apud”, care în practica academică de citare înseamnă „după” sau „după cum apare la” şi se foloseşte pentru citatele preluate. Asta pentru că ministrul de Interne a trecut la litera A a bibliografiei finale doi autori faimoşi, Joseph Stiglitz şi Barry Buzan punând înaintea numelor lor „Apud”, mai exact „Apud Joseph Stiglitz” şi „Apud Barry Buza”, potrivit Adevărul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*