Ultimele Știri

Terra are în prezent cei mai puţini copaci de la începutul civilizaţiei umane până acum

Terra înregistrează în prezent cel mai mic număr de copaci de la începutul civilizaţiei până acum, ţinând cont că în fiecare an există o pierdere brută de 15 miliarde de copaci și o pierdere netă de 10 miliarde, conform lui Thomas Crowther.

Pe suprafaţa Terrei există aproximativ trei trilioane de copaci, potrivit unei echipe de cercetători care a realizat cea mai complexă evaluare globală de până acum. Datele folosite în structurarea acestui studiu au fost preluate din fotografii din satelit și estimări ale densității lor la nivelul solului din mai mult de 400.000 de locuri din întreaga lume.

Numărul estimat de 3,04 trilioane (trei mii de miliarde) de copaci, ar însemna 422 de copaci pe locuitor al planetei, această estimare fiind de aproximativ opt ori mai mare decât precedenta estimare, de 400 de miliarde de copaci, care s-a bazat pe imagini din satelit, dar pe mai puține date de la nivelul solului, conform Agerpres.

„În prezent, există mai puțini copaci decât în orice moment de la începutul civilizației umane până acum, iar numărul lor este în continuă scădere într-un ritm alarmant. În orice caz, amploarea acestor cifre subliniază pur și simplu necesitatea de a ne intensifica eforturile dacă vrem să începem să reparăm unele dintre aceste efecte la scară globală”, Thomas Crowther, specialist în ecologie de la Yale University, care a condus studiul publicat în revista „Nature”.

Printre motivele care au dus la această situaţie critică se numără conversia istorică a terenurilor pentru agricultură, precum şi dezvoltarea industriei  urbane, acestea două având efecte uriaşe asupra pădurilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*