Teroristul sinucigaş de la metroul din Bruxelles ar fi fost însoţit de un alt bărbat

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
atentat belgia

Kamikazele de la metroul din Bruxelles a fost însoţit de un alt bărbat, care a fost surprins de camerele de supraveghere cu un rucsac mare în spate, relatează RTBF.

Identitatea acestui suspect nu este cunoscută deocamdată şi nu este clar nici dacă a murit în atac sau nu.

Khalid El Bakraoui s-a aruncat în aer marţi la metrou şi a ucis circa 20 de oameni.

Cu o oră mai devreme, fratele său, Brahim El Bakraoui, un belgian condamnat pentru jaf, şi Najim Laachraoui, un belgian raficalizat care este suspectat că a făcut explozibilii pentru atacul de la Paris, din noiembrie 2015, s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, provocând moartea a 11 oameni.

În prezent, poliţia îl caută pe un bărbat îmbrăcat cu geacă deschisă la culoare şi cu o pălărie pe cap, surprins de camerele de supraveghere din aeroport alături de cei doi kamikaze şi care a fugit de la locul atacului, au anunţat procurorii. Forţele de ordine au găsit ulterior, abandonată, o a treia valiză cu explozibili – cea mai mare dintre toate.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *