Teroristul care s-a detonat pe aeroportul din Bruxelles era unul dintre gardienii ISIS. Ce au povestit ostaticii săi

  • Adelina Mitrache
  • 22 aprilie 2016
  • Externe
Najim Laachraoui main

Apar noi informații despre unul dintre autorii masacrului de pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles.

 

Najim Laachraoui, unul dintre cei doi jihadiști care s-au aruncat în aer la aeroportul din Bruxelles pe 22 martie, a fost identificat de mai mulți francezi ca fiind unul dintre gardienii sirieni din locul în care au fost ținuți ostatici de Statul Islamic, relatează The Guardian.

Potrivit surselor, 4 jurnaliști francezi ținuți ostatici din 2013 până în 2014 l-au identificat pe bărbat sub numele de Abou Idriss.

Najim Laachraoui
Unul dintre jurnaliști, Nicolas Henin, l-a identificat pe Najim Laachraoui cu Abou Idriss, spune avocatul acestuia.

Jurnaliștii l-au mai identificat și pe un al doilea dintre teroriștii care i-au ținut ostatici în persoana lui Mehdi Nemmouch, un francez aflat acum în arest. Jurnaliștii au povestit că Lachaaroui avea accent belgian și că ocazional le punea întrebări din știință, la care aștepta răspunsuri exacte.

Autoritățile belgiene spun că Laachraoui a călătorit spre Siria în luna februarie a anului 2013, pentru a se alătura ISIS. Bărbatului nu i-a mai fost găsită urma până în septembrie 2015, când a fost identificat sub un nume fals la granița Austriei cu Ungaria.

În vârstă de 24 de ani, Najim Laachraoui, licențiat în electronică, este considerat artizanul atacurilor de la aeroportul și metroul din Bruxelles (32 de morți) și de la Paris din luna noiembrie (130 de morți).

Urme ale ADN-ului său au fost găsite pe material exploziv în sala de concerte Bataclan de la Paris și la Stade de France, precum și într-un apartament din comuna Schaerbeek din regiunea Bruxelles unde au fost confecționate centurile cu explozivi utilizate de teroriștii kamikaze.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *