Ultimele Știri

Teroriştii Statului Islamic a lansat rachete cu iperită asupra armatei siriene

siria

Militanţii Statului Islamic au atacat trupele siriene cu iperită, o armă chimică, în ofensiva împotriva unui aeroport military siaian din provincial Deir al-Zor, din estul ţării, la graniţa cu Irakul, relatează presa de la Damasc citată de Reuters.

Deocamdată nu este clar câte victime a făcut atacul militanţilor fundamentalişti sunniţi asupra aeroportului.

“Teroriştii au lansat rachete cu iperită”, a anunţat televiziunea de stat Ikhbariyah.

Potrivit agenţiei de presă Amaq, apropiată militanţilor, combatanţii Statului Islamic au lansat un atac de proporţii asupra satului Jufrah, din apropiere de aeroport. Potrivit islamiştilor, doi kamikaze au intrat cu maşinile în punctele de control ale armatei şi au provocat moartea a zeci de persoane.

“Lupta continuă dincolo de front şi de posturile de control şi ne rugăm la Allah să le ofere victoria mujahedinilor”, se arată într-un comunicat al militanţilor.

Victimele expuse la iperită dezvoltă răni dureroase pe piele, pot orbi, iar sistemul respirator şi cel digestiv sunt grav afectate. Iperita nu omoară pe loc, iar decesul, atunci când survine, este extrem de dureros. Gazul este interzis prin convenţia ONU privind armele chimice.

Deir al-Zor are o poziţie strategică, pentru că leagă capitala de facto a militanţilor ISIS, Raqqa, de combatanţii din Irak.

Reuters nu a putut verifica informaţiile apărute în presă din surse independente.

Armata siriană, sprijinită de aviaţia rusă, a reuşit în ianuarie să elibereze mai multe sate din apropiere de aeroport, controlate de ISIS, dar nu a reuşit să îi îndepărteze complet pe terorişti din zonă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*