Ultimele Știri

Teroriştii din Bruxelles plănuiau iniţial un nou atentat în capitala franceză

teroristi atentat belgia bruxelles

Parchetul Belgiei a anunţat că jihadiştii care au plănuit atentatele asupra Bruxelles-ului voiau iniţial să comită un nou atentat terorist în metropa franceză, însă raidurile antiteroriste conduse de autorităţile belgiene, în timpul cărora au fost arestaţi suspecţi cheie, i-au determinat să abandoneze planurile din Paris pentru un atentat mai aproape de casă, transmite Reuters.

”Numeroase elemente din investigaţie arată că celula teroristă intenţiona să lovească Franţa din nou. Surpinşi de progresul investigaţiei autorităţilor belgiene, ei au luat decizia de a lovi Bruxelles-ul”, se arată în comunicatul procuraturii.

Cu doar patru zile înainte de atentatele teroriste care au lovit metropola belgiană, acum mai bine de două săptămâni, forţele de intervenţie belgiene şi franceze l-au capturat pe Salah Abdeslam în cartierul Molenbeek, la doar câteva blocuri de locul unde s-a născut şi a trăit.

Abdeslam este singurul jihadist în viaţă care a luat parte la executarea atentatelor din Paris, însă a fugit înainte de a se detona în aer în apropiere de stadionul Strade de France. El a fost suprins înainte de atentate în prezenţa lui Mohamed Abrini, care a mărturisit că a fost teroristul cu pălărie şi jachetă albă ce i-a însoţit pe cei doi atacatori sinucigaşi, Najim Laachraoui şi Ibrahim el Bakraoui, la aeroportul Zaventem.

În urmă cu două săptămâni, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*