Ultimele Știri

Teroriștii au o nouă armă: virusul Ebola!

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, cea care a făcut ravagii în țările africare ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franţa şi Marea Britanie.

Oamenii de știință au analizat cu atenție datele companiiilor aeriene privind zborurile efectuate. În urma acestor analize s-a determinat o probabilitate de apariție a viruslui Ebola. Astfel că până în 24 octombrie, în Franța extistă o probabilitate de 75% iar în Marea Britanie de 50%, de apariție a virusului.

„Nu există o listă exactă (a ţărilor care sunt vizate de riscul de răspândire a virusului), este vorba de o probabilitate”, a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston. El a apreciat că „traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei”.

Acest virus care a făcut peste 3000 de victime, poate fi folosit ca și armă biologică. Oameni infectați vor putea intra pe teritoriile diferitelor țări, tocmai pentru a produce victime.

„Individul expus la virusul Ebola ar fi purtătorul”, a declarat căpitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Naţională la Naval War College din Statele Unite. „În contextul activităţii teroriste, nu este prea sofisticat să se ajungă la următorul pas, pentru a folosi oameni ca purtători” ai virusului, a explicat profesorul, care predă un curs privind războaiele chimice şi biologice.

Shimkus a precizat că gruparea Stat Islamic ar putea trimite câţiva agenţi în regiunea din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, pentru a se expune intenţionat la virus, după care aceştia ar putea interacţiona cu cât mai multe persoane din ţara vizată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*