Ultimele Știri

Terorist în devenire, prins la bordul unui avion spre București. Acesta avea asupra sa jurământul de credință față de liderul ISIS

isis

Un tânăr de 19 ani care voia să se radicalizeze a fost arestat de polițiștii britanici la bordul unui avion care avea ca destinație România, potrivit știripesurse.ro.

Conform informațiilor, tânărul, numit Cubeyda Hassan Jama, are 19 ani și este cetăţean finlandez de origine somaleză. Acesta își cumpărase un bilet doar dus către București, din banii proveniţi dintr-un împrumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia.

Oamenii legii au descoperit că acesta avea la el „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”(n.r.- este echivalentul arab al acronimului în limba engleză ISIS), cotiere şi genunchiere, un încărcător solar, o trusă de prim ajutor, împreună cu două perechi de ochelari, ochelari de înot, șampon și o mașină de tuns barba și o hartă a Turciei și urma să se alăture grupării jihadiste Stat Islamic.

Printre lucrurile acestuia au fost găsită și o agendă care avea scris pe una din pagini jurământul de credinţă pentru liderul ISIS.

„Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvântare acestuia!”, a scris acesta.

Bărbatul a fost arestat și prins la bordul avionului în luna februarie, mai multe indicii demonstrând că plănuia să se alăture teroriştilor: o listă cu locuri de muncă în cadrul ISIS (asistent, bucătar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*