Ultimele Știri

Terorismul nu se combate prin spionarea cetățenilor!

În urma atacurilor teroriste din Franța care s-au soldat cu moartea a zece jurnaliști și a trei polițiști, autoritățile române au demarat în grabă o întâlnire pentru a stabili ultimele detalii pentru legea Big Brother, lege care a fost respinsă de Curtea Constituțională. 

Aleșii au mai depus un proiect de lege în Parlament care conține un articol unde se prevede ascultarea telefoanelor și înregistrarea datelor de pe calculatoarele românilor fără mandat.  

Prima lege Big Brother impunea operatorilor de comunicații să stocheze timp de 6 luni datele privind convorbirile efectuate, durata si locul unde au avut loc. Cealaltă voia să oblige clienții să își dea datele personale, inclusiv CNP-ul, la cumpararea unei cartele PrePay.

 Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat o ședință de urgență la Guvern, la care au participat reprezentantii SRI, DIICOT, DNA și cei ai Ministerului de Interne pentru a găsi o formulă rapidă de implementare a acestei legi care oferă o putere fără limite structurilor statului.

Prin această acțiune se va încălca dreptul la intimitate și la viață personală, dar cel mai grav fapt este punerea unei puteri nelimate în mână celor puțini pentru ai controla pe cei mulți. Reprezentanții serviciilor române se vor întâlni vineri pentru a dezbate subiectul.  

„Cu siguranţă trebuie păstrat un echilibru între drepturile omului, dreptul la corespondenţă, la comunicare, de a nu te imixtiona, autoritate a statului, şi de a nu îngrădi astfel de drepturile. Dar, pe de altă parte, haideţi să spunem că şi dreptul la viaţă este tot dreptul persoanelor, este dreptul nostru, al tuturor, şi atunci, între dreptul la viaţă şi dreptul la secretul corespondenţei, bineînţeles alegem dreptul la viaţă, chiar cu diminuare sau cu îngrădirea, în limite legale bineînţeles şi cu respectarea procedurilor legale, a dreptului la corespondenţă şi comunicare”, a declarat Tiberiu Niţu, procurorul general al României.

Procurorul General al României spune cu foarte mare lejeritate faptul că trebuie să renunțăm la dreptul de intimitate și viață personală în schimbul vieții. Tiberiu Nițu ar trebui să știe că în Franța, legea Big Brother este activă și observăm efectele ei. Atentatele teroriste curg unul după altul în Franța, iar criminalii sunt încă în libertate, aici putem observa și ineficiența sistemului și slaba pregătire împotriva unor asemenea acte de o cruzime rar întâlnită. 

Nu putem înțelege insistența serviciilor secrete române pentru implementarea acestei legi, deoarece în România nu au avut loc atentate teroriste. Această lege dubioasă ar crea un vid imens de putere pentru servicii și instituțiile statului care se vor lupta pentru un control cât mai mare. 

Cine deține informația are puterea!

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Terorismul nu se combate prin spionarea cetățenilor!

  1. Ambruș Raul Ștefan // 8 ianuarie 2015 at 21:10 // Răspunde

    Statul român este statul în care corupția și confuzia au ajuns în așa hal în care ANAF trimite sutor de mii de copiii,somații să-și plătească contribuțiile din alocație,o alocație oricum foarte foarte mică.Statul român e atât de corupt cât guvernul a tăiat salarii și pensii la presiunile președintelui României.Unde premierul României este acuzat de președinte de plagiat,nu demisionează nici unul.STS-ul nu vrea să ne localizeze!Pentru ce legea Big Brother dacă STS-ul ne caută în direcția opusă?Justiția din România e atât de putrădă,cât chiar dacă cineva recunoaște o crimă după 13 ani,cel închis pe nedrept nu poate fi eliberat,în ciuda confesiunii făptașului,dar un violator sau un pedofil poate și va fi cercetat în libertate chiar dacă recunoaște iar un hoț amărât care a furat un salam dintr-un magazin,este reținut până la proces dacă se și ajunge acolo.Avocații din oficiu ajută procurorii să facă chiar unele abuzuri.Să elibereze distribuitorii de droguri pentru creierul operațiunii.Nu am încredere în luciditatea justiției și a politicienilor cât să se voteze Legea Big Brother!Nu suntem criminali,nu avem nimic de ascuns dar avem dreptul la INTIMITATE și la Liberă Exprimare și deci nu aveți dreptul să ne verificați șii nu trebuie să vă dăm voie!
    Prefer să mor într-un atentat de acest gen,dar știu că am avut libertatea până în ultima zi de trăit,să-mi exprim gândurile liber,pe o rețea de socializare fără ca postările mele să fie sub-înțelese și să mă bage la pușcărie preventiv pentru posibile acte de terorism!Ne cerem scuze că n-am murit în 89!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*