Ultimele Știri

Terorismul este în Europa! Gruparea Statul Islamic le cere musulmanilor să comită atacuri în Franța

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a difuzat sâmbătă un mesaj video în care le cere musulmanilor care nu pot ajunge în Siria să comită atacuri în Franța. Mesajul vine la câteva ore după ce o serie de atentate teroriste comise vineri noaptea la Paris s-au soldat cu 128 de morți, transmite Reuters.

„Într-adevăr, vi s-a ordonat să luptați contra necredincioșilor oriunde îi găsiți – ce mai așteptați? Există arme și mașini disponibile și ținte gata de a fi lovite. Există chiar și otravă, așadar otrăviți apa și hrana a cel puțin unuia dintre dușmanii lui Allah”, afirmă în mesajul video un militant jihadist, care apare flancat de alți doi membri ai Stat Islamic.

La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța este din nou în stare de șoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Țara a fost plasată în stare de urgență și și-a închis granițele după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris – de la Stade de France, situat în suburbiile nordice ale capitalei franceze, la zona centrală din apropiere de Piața Republicii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*