Ultimele Știri

Terenurile de la Nana rămân sub sechestru

Traian Basescu si Ioana Basescu

Terenurile deținute de Ioana Băsescu în comuna Nana, rămân sub sechestru, în urma începerii urmăririi penale privind reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea acestora.

Tribunalul Călărași a respins contestația  depusă de Ioana Băsescu împotriva instituirii sechestrului asigurator pe o mare parte din terenurile din comuna Nana.

”Respinge contestația formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva ordonanței nr. 236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la 16 februarie 2015 în dosarul 236/P/2014. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluția dată de Tribunalului Călărași.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus prin ordonanță, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale față de suspecții Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea și Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceștia le-au săvârșit în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 — 2010, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale”, preciza  pe data de 4 iulie 2014 Parchetul General.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*