Ultimele Știri

Teodorovici: ”România poate rezista pe cont propriu şi nu avem nevoie de finanţarea de la FMI”

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat că România intenționează să înceapă discuţii cu FMI şi Uniunea Europeană pentru un nou acord, îmbunătățit, în acest an, cu sprijinul celor mai mari partide politice, pentru a se proteja de şocurile externe, conform Mediafax.

Teodorovici a confirmat că Guvernul ar putea încheia un nou acord cu FMI şi UE în anul 2016. Informația este susținută și de către opoziție, co-liderul PNL Alina Gheorghiu fiind de acord cu această decizie.

„România poate rezista pe cont propriu şi nu avem nevoie de finanţarea de la FMI, dar ar fi bine să avem un acord flexibil, ca protecţie faţă de posibilele turbulenţe pe pieţe. Costurile de finanţare ale statului sunt foarte scăzute în prezent, dar nu se ştie niciodată”, a spus Teodorovici.

România este a doua cea mai săracă ţară din UE, motiv pentru care a încheiat trei acorduri succesive cu FMI şi UE din 2009, care au servit ca ancore pentru politicile guvernamentale în domeniul bugetului, vânzarea companiilor de stat şi economie, potrivit Mediafax.

Parlamentul a aprobat joi Codul Fiscal, în variantă modificată. Modificările noului Cod fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, precum și eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole, și a supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*