Ultimele Știri

Teodor Meleșcanu nu-și va da demisia: Nu am nici o apăsare

Teodor Meleșcanu nu-și va da demisia după repetarea situației dramatice de la primul tur al alegerilor prezidențiale, când mii de cetățeni au rămas în afara secțiilor de vot din străinătate după încheierea programului de votare, iar ministrul afacerilor externe a ținut să-și ceară scuze față de acei oameni.

Nimeni nu dorește să-și asume faptul că, din nou, sute de oameni nu au reușit să-și exprime opțiunea în turul doi prezidențial, deși au stat la cozi interminabile timp de câteva ore, iar mai mult decât atât, unii au fost abuzați cu gaze lacrimogene pentru a se îndepărta de ușile secțiilor de votare.

„Câți au rămas pe dinafară, nu am înca cifre. Iar intervenții cu probleme, cu un număr mai mare care au protestat și cu intervenția politiei, nu au fost decât la Paris, Bonn, și la Londra, și la Castillon în Spania. Repet, nu noi ne ocupăm de aceste treburi”, a spus Teodor Meleșcanu.

„MAE (…) a depus toate eforturile şi a luat toate măsurile care au depins de aceasta pentru a asigura condiţiile în vederea desfăşurării votului în secţiile din străinătate pe un fond de corectitudine, legalitate şi neutralitate. Ţin să îmi exprim regretul şi să adresez scuze faţă de acei cetăţeni români care, datorită unor constrângeri ce nu au depins decât într-o anumită măsură de Ministerul Afacerilor Externe, nu au putut să îşi exercite dreptul de vot. Nemulţumirile şi insatisfacţia lor nu au trecut neobservate”, se preciza într-un comunicat de presă.

Deși autoritățile din diaspora au cerut intervenția poliției locale și a jandarmilor în situația critică de la unele secții de votare, se pare că răspunsul nu-l putem afla de la Ministerul de Externe al României.

„Majoritatea oamenilor contestă pentru că asta e ceea ce le spuneți – că MAE nu a făcut secții, MAE nu a vrut să prelungească. Ori nu e treaba noastră. Toate solicitările care ne-au venit de prelungire, de creare de noi sectii, s-au trimis la BES, care, împreună cu BEC le-au prelucrat și au dat decizii”, s-a justificat Meleșcanu.

Întrebat dacă ar putea să demisioneze ca urmare a situației create la secțiile de vot supraaglomerate și insuficiente din străinătate, Meleșcanu a spus că măsurile luate de el au dus la creșterea numărului de oameni care au putut vota și ca „nu are nicio apăsare”.

Citește și VIDEO: Polițiștii folosesc aze lacrimogene pentru românii care stau la coadă

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*